Tillhandahållande av data under licensavtalet för slutanvändare

Det här avsnittet innehåller information om de specifika uppgifter som tillhandahålls till Kaspersky och tredje partsleverantörer om du har installerat programversionen som inte var avsedd för användning i den Europeiska Unionen, Storbritannien, Brasilien, Vietnam eller av bosatta i Kalifornien.

För att hålla reda på antalet användare, accepterar du att automatiskt skicka följande information till Google Analytics-tjänsten och till en, av rättighetshavaren, anförtrodd tredje part: namn och version på den installerade programvaran av rättighetshavaren, det unika ID för programvaruinstallationen på datorn och information om versionerna av operativsystem som är installerade på datorn och dess installerade uppdateringspaket. Data skickas till Google Analytics-tjänsten via en säker anslutning. Tillgång till och skyddande av information regleras av de aktuella villkoren för Google Analytics-tjänsten.

En tredje part får behandla specifik data i länder där säkerhetsnivån för data är lägre än säkerhetsnivån i landet där du bor och/eller befinner dig vid användning av programvaran. Om du inte accepterar villkoren, använd inte programvaran.

Informationen som överförs innehåller inte några personliga data eller andra konfidentiella uppgifter om användaren och krävs för att kunna använda Rättighetsinnehavarens Programvara, såvida inget annat uttryckligen anges.

Informationen som tas emot skyddas av Rättighetsinnehavaren på det sätt som föreskrivs i lagen och krävs för att kunna använda den Programvara som gjorts tillgänglig för användning under licensen.

Kaspersky kan använda erhållna statistiska data, baserade på den insamlade informationen, för att övervaka trender inom hot mot datorsäkerhet och publicera rapporter om sådana hot.